Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Aπό τροχονόμος εθελοντής κληρικός!

Τροχονόμος πήρε την απόφαση να γίνει εθελοντής κληρικός!

Ο αστυνομικός Νικόλαος Κούρτης χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Μάνης
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Φίχτια Αργολίδας ιερούργησε πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, με την άδεια του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης την εις διάκονον χειροτονία του εν ενεργεία αστυνομικού Νικολάου Κούρτη, από τον Χολαργό Αττικής, ο οποίος θα διακονεί στη Μητρόπολη Αργολίδος. Παρευρέθησαν προσευχόμενοι στη θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο πνευματικός του νεοχειροτονηθέντος διακόνου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρσών Αγίου Νικολάου, αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ, ο διάκος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Καλλίνικος Χασάπης και πλήθος πιστών. 
Ο Μητροπολίτης Μάνης, απευθυνόμενος στον νέο διάκονο, υπογράμμισε: «Διάκονος σημαίνει να διακονείς το Θυσιαστήριο, τους ιερείς, τους Επισκόπους, τον λαό του Θεού. Ερχεσαι με μια καλή διάθεση, χωρίς να αφήσεις το επάγγελμά σου, που είναι ένα επάγγελμα ασφαλείας των πολιτών. Σε λίγο από την ασφάλεια των πολιτών καλείσαι να διακονήσεις την ασφάλεια των ψυχών. Οταν αργότερα λάβεις και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης και τελείς τη θεία λειτουργία και τα άλλα μυστήρια, τότε περισσότερο θα καταλάβεις τη Χάρη που θα έρθει μέσα σου και τότε πραγματικά θα είσαι εκείνος που θα ασφαλίζεις και θα προασπίζεσαι τις ψυχές των συνανθρώπων σου».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του Βασιλική, ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε: «Κοντά σου θα είναι και η σύζυγός σου, η οποία δεν θα είναι απλώς η γυναίκα σου, αλλά θα είναι η διακόνισσα. Και αυτό σημαίνει ότι και εκείνη θα σε στηρίζει, όπως και εσύ. Να έχεις υπόψη σου, παιδί μου, ότι ο διάβολος πολύ περισσότερο τώρα θα σου επιτεθεί, διότι είναι χαιρέκακος και ανθρωποκτόνος, και δεν θέλει την πνευματική πρόοδο. Όμως τα όπλα τα πνευματικά είναι η προσευχή, η βαθιά πίστη, η νηστεία. Να ξέρεις ότι στην προσωπική σου ζωή θα αντιμετωπίσεις και θλίψεις, και πίκρες, και στενοχώριες, ίσως και από συναδέλφους σου. Άλλοι άνθρωποι θα σε λοιδορήσουν, θα πουν άσχημα λόγια, μπορεί και να σε συκοφαντήσουν.


Ομως μην πτοείσαι, σε αυτές τις δυσκολίες, σε αυτές τις ύβρεις να ξέρεις ότι πίσω από την Αγία Τράπεζα υπάρχει πάντα ο Εσταυρωμένος, εκεί θα υψώνεις τα χέρια σου και τα μάτια σου, για να ατενίζεις τον μεγάλο Αυτόν πονεμένο, τον Χριστό, για να του αναθέτεις όλα τα προβλήματα, όλες τις αντιξοότητες και όλες τις θλίψεις σου. Αυτός θα είναι η καταφυγή σου».
Ο νεοχειροτονηθείς, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε, την οικογένειά του, καθώς και τον εφημέριο του ναού, π. Αποστόλη Χασάπη, κι όλους όσοι παρευρέθησαν στην εις διάκονον χειροτονία του.
Ο νέος ιεροδιάκονος γεννήθηκε το 1981 στον Χολαργό Αττικής και αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας.
Στη Σχολή
Το 1999 εισήλθε στη Σχολή Αστυφυλάκων και υπηρέτησε στην Τροχαία Αττικής. Τα τελευταία 12 χρόνια υπηρετεί στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, με κέντρο τα Μέγαρα, ενώ είναι κάτοικος Κορίνθου. Ο εθελοντής κληρικός της τοπικής Εκκλησίας από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα διατηρήσει τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητά του, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του στη διακονία ως άμισθος κληρικός. Αξίζει να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνεται πλέον η δυνατότητα να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς αστυνομικοί εν ενεργεία, με σχετική άδεια από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου