Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ορκωμοσία των νέων Στρατιωτικών Ιερέων – Ποια είναι η πολύτιμη προσφορά τους

από τον Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη 
Ορκωμοσία  των νέων Στρατιωτικών Ιερέων – Ποια είναι η πολύτιμη προσφορά τους
Οι συγκεκριμένοι νέοι Στρατιωτικοί Ιερείς κατατάχθηκαν προκειμένου να ενταχθούν στο Κοινό Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων (ΣΙ) των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ.
Η τελετή ορκωμοσίας των 6 νέων Στρατιωτικών Ιερέων πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), στην πλατεία Ρηγίλλης,  παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) Αντιναύαρχου Ιωάννη Παξιβανάκη ΠΝ, ως εκπροσώπου του Αρχηγού Πτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος επέδωσε και τα πτυχία στους νέους Στρατιωτικούς Ιερείς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην τελετή παρέστησαν Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος,  ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ και των τριών Κλάδων των ΕΔ (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), διακεκριμένοι προσκεκλημένοι καθώς και συγγενείς των ορκισθέντων Ιερέων.
Οι συγκεκριμένοι νέοι Στρατιωτικοί Ιερείς κατατάχθηκαν προκειμένου να ενταχθούν στο Κοινό Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων (ΣΙ) των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, ως επιτυχόντες του οικείου, συμπληρωματικού, διαγωνισμού προσλήψεως έτους 2018.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Ιουνίου 2019, οι νέοι Στρατιωτικοί Ιερείς έλαβαν την αρχική στρατιωτική/ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση στο ΓΕΕΘΑ.
Το Κοινό Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ έχει μεγάλη και πολύτιμη προσφορά σε όλους τους αγώνες του Έθνους με τους Στρατιωτικούς Ιερείς να δίδουν το παρόν σε όλα τα μέτωπα, στο κατάστρωμα του «ΑΒΕΡΩΦ» στη διάρκεια των νικηφόρων ναυμαχιών της Λήμνου και της Έλλης στη διάρκεια του Α’Βαλκανικού Πολέμου, και σε όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια!
Μία άλλη «λεπτομέρεια» που ελάχιστοι γνωρίζουν, είναι το ότι αμέσως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως στα εξ ων συνετέθη, αλλά και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, περίπου στα μέσα της δεκαετίας του’ 90, το πρώτο βήμα αμοιβαίας «προσεγγίσεως» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Ρωσικές ΕΔ ήταν οι…Στρατιωτικοί Ιερείς και πιο συγκεκριμένα η προσφορά από μέρους του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ και η άμεση αποδοχή της προτάσεως από τη Ρωσία της εν Ελλάδι εκπαιδεύσεως Ρώσων ιερέων ως Στρατιωτικών Ιερέων, καθώς τέτοιος θεσμός δεν υπήρχε επί κομμουνιστικού καθεστώτος. Κάτι τέτοιο έγινε και στη συνέχεια, μετά το πέρας της εκπαιδεύσεώς τους εδώ, επέστρεψαν στην πατρίδα τους και αποτέλεσαν τον «πυρήνα» για τη δημιουργία Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων και στη βαθιά θρησκευόμενη Ρωσία και Ρωσική κοινωνία, οι οποίοι στη συνέχεια εμφανίστηκαν σε όλα τα πολεμικά μέτωπα της Ρωσίας στην περιοχή του Καυκάσου στο πλευρό των εκεί μαχόμενων ρωσικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της ψυχολογικής ενισχύσεως αυτών «επί του πεδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου