Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι Ναυτικοί Δόκιμοι σαλπάρουν!

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


Φωτογραφίες λίγο πριν λύσουν κάβο

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά, η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) παρουσία του Διοικητού της, Υποναυάρχου Γεωργίου Λεβέντη ΠΝ, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. 

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 122 Ν. Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ - ΣΙ - ΣΣΑΣ), πέντε (5) Ν. Δόκιμοι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αίγυπτο, καθώς και ένας Αξιωματικός από τα ΗΑΕ.



Ο φετινός ΘΕΠ, ο οποίος διεξάγεται με το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ, θα διαρκέσει 40 ημέρες και το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Λεμεσού Κύπρου, Χάιφα Ισραήλ, Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Βαλέτας Μάλτας, Λα Σπέτσια Ιταλίας, Ντουμπρόβνικ Κροατίας, και Κότορ Μαυροβουνίου.




  Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.

NAFTODOKIMOIΤο εκπαιδευτικό ταξίδι των Ναυτικών Δοκίμων είναι εκτός από αναγκαίο κι ένα κομμάτι της παράδοσης του ΠΝ που δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να σταματήσει. Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας έβαλαν προβληματισμούς για το κόστος του ταξιδιού φέτος. Το οποίο υπέστη κι αυτό περικοπές αλλά γίνεται .

Στην τελετή παρευρέθησαν συγγενείς και φίλοι των Ν. Δοκίμων.

Μαζί με τις επίσημες φωτογραφίες του ΓΕΝ και οι καταπληκτικές και καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου αποδίδουν το κλίμα που επικρατεί στο ξεκίνημα του “εκπαιδευτικού πλου των Ναυτικών Δοκίμων”. Είναι εικόνες που κάνουν τα λόγια περιττά.
ΚΑΙ http://national-pride.org/2015/07/21/%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου