Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012


Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ


Με τη συμμετοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης καθώς και πολλών προσκυνητών, πανηγύρισε ο Ναός της Παντανάσσης, που βρίσκεται μέσα στο Υπουργείο, επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου. 
Των ακολουθιών, του Μ. Εσπερινού και της Θ. Λειτουργίας, προέστη ο ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια των Η.Π.Α. Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής. Συμμετείχαν στρατιωτικοί ιερείς με επικεφαλής τον διευθυντή του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γουρδούπη. 
Στην ακολουθία του Εσπερινού τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μαρμαρινός Διευθυντής Γ.Σ.Ι./ΓΕΝ και στην Θ. Λειτουργία ο Αρχιμ. Ιερόθεος Ζαχαρής. Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Γενεσίου της Θεοτόκου. Στρατιωτικά αγήματα και η μπάντα του Στρατού απέδωσαν τιμές. 
Στους εορτασμούς συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι Αρχηγοί ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του ΓΕΕΘΑ και πολλοί φιλέορτοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου