Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ


Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσία του ΥΦΕΘΑ Δ. Ελευσινιώτη ύψωση σημαίας σε τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού
Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, έγινε σήμερα η τελετή ύψωσης σημαίας των νεοαποκτηθέντων από το Πολεμικό Ναυτικό μονάδων Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ, Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ, Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ.

Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ και το Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ διατέθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ το Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ αγοράστηκε έναντι χαμηλού τιμήματος από τη Γερμανία, μετά τον παροπλισμό του στις 31 Δεκεμβρίου 2010. 
 
Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ θα αποτελεί το μοναδικό πυροσβεστικό σκάφος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, οι ανάγκες του οποίου καλύπτονταν μέχρι σήμερα από υφιστάμενα Ρ/Κ. Τα Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ και Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ θα αποσυμφορήσουν τα μεγαλύτερα ρυμουλκά που κάλυπταν μέχρι σήμερα τις ανάγκες μεταφοράς Φ/ΓΔ, πυρομαχικών, ρυμούλκησης μικρών σκαφών κλπ.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης τόνισε: “Η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία μας ωθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αναζήτηση συνεργασίας, συνέργειας, σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας. Σε αυτό το πνεύμα καλωσορίζω με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να προσφέρει αδαπάνως ένα ρυμουλκό και ένα πυροσβεστικό σκάφος στο Πολεμικό Ναυτικό.

 Παράλληλα και με δεδομένη την ανάγκη ανανέωσης του ρυμουλκού στόλου, καλωσορίζω την απόφαση και την υλοποίησή της, για αγορά ενός ακόμα μεταχειρισμένου ρυμουλκού από το Γερμανικό Ναυτικό. Οφείλω να τονίσω ότι τα πλοία που εντάσσονται στην ένδοξη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού είναι 10 έως 30 έτη νεώτερα από τα ήδη υφιστάμενα και θα προσφέρουν σημαντικό έργο υποστήριξης στις μονάδες κρούσεως. Επίσης να υπενθυμίσω ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ή να παραβλέπουμε το έργο της διοικητικής μέριμνας, διότι σε αυτήν βασίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των μάχιμων μονάδων”.

2 σχόλια:

 1. π.ΙΟΥΣΤΙΝΕ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ. ΛΕΓΟΜΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ 97 ΣΤ ΕΣΣΟ.
  ΜΕ ΚΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΙΕΡΕΑΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΝ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.
  ΝΑ ΕΥΧΕΣΘΕ.
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΤΕΡΟΖΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεώργιε, είναι μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα πατριώτη να έχει διάθεση να υπηρετήσει και την Πατρίδα και την Εκκλησία του Χριστού από ένα τόσο ξεχωριστό και απαιτητικό πόστο, όπως είναι αυτό του Στρατιωτικού Ιερέα, γι αυτό χρειάζεται απόφαση διπλής προσφοράς και αυξημένη διάθεση ιεραποστολικής Διακονίας. Εύχομαι να ευοδωθούν οι προσδοκίες σου. Η Πατρίδα και η Εκκλησία χρειάζονται τις υπηρεσίες αφιερωμένων και ανιδιοτελών προσώπων…

   Διαγραφή